latinica  ћирилица
09/11/2017 |  09:39 | Аутор: РТРС

Почиње бараж за Мундијал

Почев од овог четвртка, у наредних осам дана добићемо и имена преосталих девет репрезентација које ће играти на Свјетском првенству у Русији 2018.
ФИФА - Фото: илустрација
ФИФАФото: илустрација

Европа ће дати још четири учесника, три очекујемо из Африке, док ћемо два тима добити послије интерконтиненталних квалификација. Без обзира што је Србија већ на Мундијалу, резултати ће бити занимљиви како бисмо сазнали у којем ће шеширу завршити на жријебу 1. децембра у Москви.

Тренутно је на граници (25. мјесто) да из четвртог пређе у трећи шешир, а да би напредовала потребно је да се догоди само једно изненађење у три дуела која су за Србију занимљива - да Грчка елиминише Хрватску, односно да Нови Зеланд буде бољи од Перуа или да Јужна Африка у групи Д афричких квалификација заврши испред Сенегала.

Најреалније је да Грчка у двомечу буде боља од Хрватске. Ово је и пар који овог четвртка (20.45) у Загребу отвара посљедњу етапу пута до шампионата планете. Меч између Грчке и Хрватске је занимљив јер је ФИФА забранила долазак гостујућих навијача због потенцијалне опасности да дође до изгреда.

Извор: Блиц