latinica  ћирилица
09/11/2017 |  10:59 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

Званичници Српске са амбасадором Холандије о Реформској агенди, интеграцијама...

Предсједник Републике Српске Милорад Додик примио је данас у Бањалуци у наступну посјету амбасадора Холандије у БиХ Рејнаута Вотса.
Додик и Вотс (Фото: http://www.predsjednikrs.net) -
Додик и Вотс (Фото: http://www.predsjednikrs.net)

Предсједник Додик упознао је амбасадора Вотса да је Република Српска испунила све обавезе које су проистекле из Реформске агенде, као и све обавезе које су проистицале из споразума са ММФ-ом.

Република Српска је веома посвећена европским интеграцијама, и застој на том путу произвели су неки други нивои власти који, како је познато, практично не функционишу, нагласио је предсједник Српске.

Предсједник Додик истакао је да је Република Српска посвећена миру и стабилности, које сматра неким од основних предуслова за бржи економски развој.

Предсједник Републике упознао је амбасадора Холандије са економском ситуацијом у Републици Српској, истичући да Српска уредно сервисира све своје обавезе и да макроекономски показатељи говоре да Република Српска биљежи раст од око 3% БДП-а.

Предсједник Додик и амбасадор Вотс размијенили су мишљења и неким актуелним питањима у Републици Српској и БиХ.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић примила је данас, у свом кабинету, у наступну посјету, амбасадора Краљевине Холандије у БиХ Рејнаута Воса.

Цвијановић - Вос

На састанку је било ријечи о активностима које институције Републике Српске проводе у процесу европских интеграција, као и о актуелним политичким и економским темама.

Једна од тема била је и унапређење пословног и привредног амбијента у контексту мјера које Влада Републике Српске проводи у складу с Акционим планом за спровођење Реформске агенде.