latinica  ћирилица
09/11/2017 |  11:40 ⇒ 14:10 | Аутор: РТРС

Кошарац: Шаровић ће остати упамћен као најбољи Бакиров министар

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац оцијенио је да наступ министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара и функционера СДС-а Мирка Шаровића на РТРС представља "лош покушај лошег министра да се додвори бирачима у Републици Српској".
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

"Након што је у претходне три године у Сарајеву учинио све што је могао да нанесе огромну и непоправљиву политичку и економску штету Републици Српској, Шаровић се у интервјуу за РТРС посипао пепелом покушавајући, по ко зна који пут, да опере своју лошу политичку биографију", рекао је Кошарац Срни.

Он је подсјетио да је "Шаровић министар који је гласао за измјене Кривичног закона БиХ по којима би се Србима судило за негирање наводног геноцида, те ни на који начин није спријечио објављивање незаконитих и нетачних података о попису становништва из 2013. године, а остаће упамћен по изјави да га 'не интересују разговори у Београду о статусу Срба и Републике Српске'".

"Шаровић ће остати упамћен као најбољи Бакиров министар у Сарајеву и такву слику неће моћи да промијене никаве медијске манипулације и вратоломије које данас изводи", оцијенио је Кошарац.

Он је додао да је једина истинита оцјена коју је Шаровић изнио у наступу на Јавном телевизијском сервису Републике Српске била његова оцјена да никада нису били гори односи између између институција Републике Српске и оних који би требало да представљају Републику Српску у заједничким институцијама власти у Сарајеву.

"Нажалост, односи јесу такви зато што министри из такозваног Савеза за промјене никада нису уважавали ставове институција Републике Српске, већ су радили за Бакира и странце чувајући своје позиције и интересе. Једини резултат такве владавине је никад лошија позиција Срба и Републике Српске у заједничким институцијама власти у Сарајеву", закључио је Кошарац.

"Пакова и њене изјаве дјелују помало отужно"

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац рекао је да је бивши посланик Европског парламента Дорис Пак маргинална политичка личност, не само данас, него је одувијек била небитна и "оно што је она говорила нико жив није узимао за озбиљно осим пар медија у Федерацији БиХ".

"Данас и она и њене изјаве дјелују помало отужно, да не употријебим тежу ријеч. Можда /предсједник Републике Српске Милорад/ Додик није битан за Русе или Американце, о чему радо глагољи Пакова, али Додик је и те како битан за Србе. Чак и ако Пакова показује оскудно знање о свему, то одлично зна", рекао је Кошарац Срни коментаришући тврдње Пакове да "Додик није битан за саме Русе", да "Руси врло радо праве проблеме ЕУ гдје год могу", да у ову регију "неће доћи фенинг руског новца" и да "сваки Србин који напушта Републику Српску не иде у Русију него у Њемачку, Аустрију или Швајцарску".

Он је оцијенио да Дорис Пак очито припада категорији баш безбрижних особа, која у недостатку стварног посла с времена на вријеме путује и гдје се заустави нешто и изјави.

"Замислите некадашњу европску парламентарку којој је једини проблем хоће ли руски новац доћи у Републику Српску и гдје људи одлазе да раде", рекао је Кошарац.

Коментаришући изјаву Пакове да је предсједник Републике Српске "можда један корисни идиот за Русе", Кошарац је истакао да "госпођа Пак не би могла бити чак ни корисни идиот своје земље, јер је и за такву мисију потребна интелигенција, способност и образовање".

"Пакова је, ипак, само медијски корисни идиот који ће јавност забављати само два дана", закључио је Кошарац.

Извор: СРНА