latinica  ћирилица
09/11/2017 |  14:51 ⇒ 14:56 | Аутор: РТРС

Радукић преузео дужност вршиоца дужности главног ревизора

Вршилац дужности главног ревизора Републике Српске Јово Радукић ступио је на ту функцију у Главној служби за ревизију јавног сектора Српске, потврђено је данас Срни у овој служби.
Јово Радукић - Фото: blic.rs
Јово РадукићФото: blic.rs

У Главној служби кажу да је Радукић јуче ступио на дужност као и да ће се у јавности огласити тек по окончању поступка избора главног ревизора и његовог замјеника, који је покренут у Народној скупштини Српске.

На сајту Главне службе за ревизију јавног сектора Српске наведено је да је одлука о именовању вршиоца дужности главног ревизора објављена у Службеном гласнику Српске и да је јуче ступила на снагу.

Народна скупштина именовала је Радукића 18. октобра за вршиоца дужности главног ревизора.

На истој сједници формирана је и комисија чији је задатак да спроведе поступак избора главног ревизора и његовог замјеника, а конкурс би требало да буде расписан крајем мјесеца.

Радукић је од 2001. до 2006. године радио као вођа Тима за ревизију у Главној служби за ревизију јавног сектора, послије чега је дошао на мјесто помоћника министра финансија Српске за фискални систем.

Главни ревизор Републике Српске Душко Шњегота је крајем августа ставио свој мандат на располагање Народној скупштини Републике Српске у складу са одредбама Закона о ревизији јавног сектора Републике Српске.

Извор: СРНА