latinica  ћирилица
09/11/2017 |  16:22 ⇒ 19:09 | Аутор: РТРС

Епископ Сергије: Добри односи православаца и муслимана у УСК

Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије упознао је члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да је веома задовољан сарадњом Епархије бихаћко-петровачке са властима Унско-санског кантона, те посебно нагласио добре односе православаца и муслимана на овом подручју.
Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић примио епископа бихаћко-петровачког Сергија (Фото: predsjednistvobih.ba) -
Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић примио епископа бихаћко-петровачког Сергија (Фото: predsjednistvobih.ba)

Изетбеговић је данас примио владику Сергија са којим је размијенио мишљења о положају повратника на подручју Крајине, као и о општем положају вјерских заједница у БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Констатовано је да би сарадњу са вјерским заједницама у БиХ требало унаприједити системским рјешењима, те истакнуто да би нарочиту пажњу требало посветити функционисању вјерских заједница на подручјима повратка и тамо гдје су припадници неке вјерске заједнице у мањини.

Изетбеговић је обећао да ће лично, као и институције власти у Федерацији БиХ, конкретно помоћи функционисање Епархије бихаћко-петровачке.

Извор: СРНА