latinica  ћирилица
09/11/2017 |  17:05 ⇒ 18:29 | Аутор: РТРС

Крстајић и Тадић: Поштујемо Кину, али желимо побједу

Вршилац дужности селектора фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић и стандардни репрезентаивац Душан Тадић поручили су да веома поштују селекцију Кине, али да српски тим увијек иде на побједу.
Крстајић и Тадић: Поштујемо Кину, али желимо побједу (Фото: fss.rs) -
Крстајић и Тадић: Поштујемо Кину, али желимо побједу (Фото: fss.rs)

Србија ће сутра у Гвангџоу одиграти пријатељски меч са Кинезима, први на азијској турнеји, док четири дана касније слиједи дуел са Јужном Корејом у Бусану.

"Кина се налази у великој експанзији што се тиче квалитета лиге, клубова и саме репрезентације. А када се ради о тактици, припремамо се за овај меч као и за сваки други. Респектујемо Кину као противника, гледали смо неке њене сусрете и спремно дочекујемо ову утакмицу", изјавио је Крстајић на конфернцији за медије.

Кинески новинари су подсјетили Тадића да је већ био у њиховој земљи на Олимпијским играма 2008. године и питали га шта очекује од сутрашњег меча.

"Да, био сам овдје 2008. године на Олимпијским играма у Пекингу, такође у Шангају и Чен Чунгу. Било је то дивно искуство и уживао сам. Знам да кинески фудбал расте сваке године и да доводите много добрих играча, лига вам је све јача, фудбал квалитетнији, бољи. Мислим да је све то веома добро за Кину".

Крстајић је говорио и о томе колико ће његовом тиму помоћи чињеница да Немања Гудељ игра у Кини, а Драган Стојковић Пикси ради као тренер.

"Гудељ је показао како један играч треба да се односи према обавезама у клубу и репрезентацији. Што се тиче Стојковића, имао сам прилике и да играм са њим у репрезентацији када сам почињао. Он је легенда српског фудбала, велико име као играч и као тренер. Причали смо о утакмици која нас очекује, рекао ми је много лијепих ријечи о кинеској репрезентацији и да је веома задовољан боравком у Кини", објаснио је Крстајић.

Тадић је открио и да ће Србија играти у новој формацији (4-3-3).

"Идемо на побједу као у свакој утакмици, истовремено и да се прилагодимо захтјевима селектора пошто ћемо играти у другачијем систему. Једноставно да покушамо да прихватимо што је брже могуће неке ствари. Кина као противник? Мислим да су брзи и хитри, међутим, нису довољно тактички обучени. Води их велики тренер, Марчело Липи, али покушаћемо да побиједимо, иако се ради о пријатељској утакмици", истакао је Тадић.

Утакмица између Кине и Србије игра се сутра од 12.30 сати по средњеевропском времену.

Извор: Агенције