latinica  ћирилица
09/11/2017 |  19:10 ⇒ 19:12 | Аутор: РТРС

Отворена нова зграда Амбасаде БиХ у Загребу

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак и шеф хрватске дипломатије Марија Пејчиновић Бурић отворили су данас нову зграду Амбасаде БиХ у Загребу.
Загреб - Фото: РТРС
ЗагребФото: РТРС

Црнадак је поручио на свечаности да су европске интеграције БиХ и регионална сарадња два кључна приоритета спољне политике БиХ, као и да је задовољан због подршке Хрватске БиХ на путу евроинтеграција.

Он очекује да ће се сва отворена питања између БиХ и Хрватске рјешавати у пријатељској атмосфери и међусобним договором, саопштено је из Савјета министара.

Црнадак је изразио задовољство чињеницом да су ове године отворене нове зграда амбасада БиХ у Загребу и Београду, додајући да очекује да ће БиХ имати властите објекте у Љубљани, Подгорици и Скопљу.

Бурићева је рекла да су односи БиХ и Хрватске пријатељски и да је отварање нове зграде Амбасаде потврда добрих односа и прилика за изградњу још бољих привредних и политичких односа двије земље.

Она је истакла да је БиХ важна Хрватској у спољнополитичком смислу, те да ће Загреб наставити да пружа подршку БиХ на путу ка равноправном чланству у ЕУ.

Церемонији отварања нове зграде Амбасаде БиХ у Загребу присуствовали су високи функционери из Хрватске и БиХ, те амбасадори и други представници дипломатског кора.

Извор: СРНА