latinica  ћирилица
10/11/2017 |  11:03 ⇒ 11:58 | Аутор: РТРС

Продужен притвор за девет лица ухапшених у акцији "Пирамида"

Бањалучки Окружни суд продужио је за још два мјесеца притвор за девет од укупно 17 лица ухапшених у акцији "Пирамида", који су осумњичени за неовлашћену производњу и промет опојних дрога.
Окружни суд Бања Лука - Фото: СРНА
Окружни суд Бања ЛукаФото: СРНА

Притвор је продужен за лица чији су иницијали М.Х, М.П, Н.Б, З.Ш, М.Д, В.Ж, Е.Б, Н.Ј. и Д.М, а трајаће до 10. јануара наредне године, док су остала лица пуштена да се бране са слободе, речено је Срни у суду.

У једномјесечном притвору су били Мухамед Халиловић /39/, Драган Станишић /33/, Милан Пицулин /34/, Драган Максимовић /38/, Тихомир Новаковић /42/, Милош Дулић /36/, Далибор Мачак /36/, Јулија Халипа /24/ и Ведран Жоља /33/ из Бањалуке, те Неџад Башић /35/ и Един Бехремовић /48/ из Санског Моста.

У притвору су били и Бранко Миливојша /55/, Драгомир /26/ и Далибор /46/ Живковић из Приједора, те Зоран Шавија /59/ из Високог, као и Огњен Кокић /35/ и Небојша Јањић /44/ из Источног Сарајева.

Притвор је продужен за девет лица због постојања основане бојазни да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке и саучеснике, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће поновити кривично дјело.

Мјере притвора су продужене и из разлога ванредних околности, јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа, а која је посебно тешка с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела.

Притвор је продужен и због тога што би пуштање на слободу осумњичених резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда, односно узнемирености јавности.

Осумњичени су у претходних шест мјесеци вршили набавку опојних дрога кокаин, хероин, марихуану и спид на подручју града Сарајева и Санског Моста, те су је препродавали корисницима на подручју града Бањалука.

Извор: Срна