latinica  ћирилица
10/11/2017 |  11:06 ⇒ 11:09 | Аутор: РТРС

Вријеме доказивања: Кинези ће први видјети мундијалску Србију

Фудбалска репрезентација Србије, предвођена вршиоцем дужности селектора Младеном Крстајићем и освјежена момцима који су будућност српског фудбала, ће у мечу са Кином (12.35) послије осам година осјетити драж припремних дуела пред Свјетско првенство.
Фудбалска репрезентација Србије - Фото: blic.rs
Фудбалска репрезентација СрбијеФото: blic.rs

Меч јесте пријатељског карактера, али "орлови" би, као екипа која је овјерила мундијалску визу, требало да покажу карактер.

- Сваки је меч важан. Без обзира што је дуел пријатељски, треба држати ниво. Играмо против не тако јаке репрезентације, пошто им је лига јача од националног тима, али то је велика земља, што сусрету даје значај. А послије жријеба, када будемо знали ривале на Мундијалу, треба направити систем и игру - каже за "Блиц" Милорад Косановић, тренер Напретка, човјек који је у Кини оставио дубок траг водећи Далијан, Вухан и Шијан.

Милинковић Савић, Живковић, Грујић и Радоњић треба да покажу класу.

- Одлично је што су позвани. Треба им пружити прилику и постепено их уводити у причу. Квалификације сада треба заборавити. Мада, ми нисмо имали ни тим ни игру, па смо се пласирали на Свјетско првенство. Сада, са млађима у тиму, повећава се и број могућности да се прави нека комбинација када је игра у питању - закључио је Косановић.

Слично размишља и Драган Окука, некадашњи тренер Ђансуа, Чангчуна и Тјенђина.

- Очекивано је било да се прикључе млади. Требало би сви да вјерујемо у њих. Они само кроз мечеве могу да стасавају. Ту мислим на Живковића, Грујића и Радоњића, а посебно на Сергеја - каже Окука за "Блиц".

Извор: Блиц