latinica  ћирилица
10/11/2017 |  12:30 | Аутор: РТРС

Пред Звезду: Шпанци се уплашили Рочестија и Бјелице

Шпански медији су на оригиналан начин најавили кошаркаше Црвене звезде који у Малаги играју са Уникахом (20.45) у шестом колу Евролиге. Црвено-бијели су представљени као "Made in Serbia" односно "Произведено у Србији", тим који и поред убједљиво најмањег буџета биљежи запажене резултате.

Двојица играча од којих домаћин (са правом) највише страхује су Милко Бјелица и Тејлор Рочести. Звезда је прије двије сезоне у оба меча побиједила Уникаху, чији су центри одахнули када су сазнали да је Перо Антић остао у Београду.

Добра ствар за црвено-бијеле је да су у Малагу допутовали још у сриједу поподне и да су имали довољно времена да се одморе и тренирају.

Против Бамберга тренер Душан Алимпијевић није успио да пронађе играча који би могао да преузме улогу повријеђеног Антића, а Звезда је, поред пораза, одиграла и најнеефикаснију утакмицу у Евролиги (69 кошева). Велики дио терета пао је на Бјелицу, који је играо 35 минута (просјек сезоне 29 минута) против Њемаца. У 33. години Бјелица је пружио максимум, али је у завршници остао без снаге. Бјелица је заблистао и у вјечитом дербију, па се од њега очекује да настави у истом ритму и на тешком гостовању.

Уникаха је екипа која зна да игра кошарку. У тиму тренера Плазе све се врти око Немање Недовића. Лопта је стално у његовим рукама и он је тај који доноси превагу. Тим из Малаге има и добре шутере, док је главна узданица у одбрани Драган Милосављевић. Звезда ће морати добро да брани рекет јер Шермадини игра све боље, а опасност пријети и од увијек неугодног Суареза.

Црвено-бијеле очекује сусрет са пуно темпа и трчања, али једно је сигурно - са Уникахом могу да се носе.

Извор: Блиц