latinica  ћирилица
10/11/2017 |  13:13 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

Гајанин вршилац дужности ректора бањалучког Универзитета (ВИДЕО, ФОТО)

Радослав Гајанин, досадашњи проректор за научно-истраживачки рад изабран је за вршиоца дужности ректора Универзитета у Бањалуци на данашњој ванредној сједници Сената.
Ректорат - Фото: РТРС
РекторатФото: РТРС

В.д. ректора Универзитета поручио је да у рјешавање постојећих проблема креће одмах.

- Сви који се не буду академски понашали нису добро дошли на Универзитет. Проблеме ћемо рјешавати дијалогом и мислим да можемо ријешити све проблеме који су реални - поручио је Гајанин.

Досадашњи ректор Милан Матаруга поручио је да му жао што са својим тимом није успио у жељеним реформама, а вршиоцу дужности пожелио је срећу у раду.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањалуци, Жељко Сладојевић, рекао је након сједнице Сената да су представници студената већ договорили састанак са вршиоцем дужности ректора.

- Остајемо при својим захтјевима и понављамо да бунт који смо организовали у уторак нема политичку позадину јер ово је студентска прича - поручио је Сладојевић и навео да ће и даље приоритетно бити рјешавање афера сексуалног узнемиравања.

Из Студентског парламента поручили су да ће наредне седмице наставити са Студентским форумима, и да ће листу студентских захтјева допуњавати уколико студенти пријаве одређене проблеме.

Састанак в.д. ректора Гајанина са представницима бањалучких студената

Захтијеви студената бањлачког Универзитета била је тема састанка в.д. ректора бањалучког Универзитета Радослава Гајанина и представника студентских организација.

На састанку у просторијама Ректората још једном се прошло кроз свих 18 захтјева који су студентски представници упутили ректору и Универзитету. Проблеми о којима се расправљало распоређени су у три групе питања и договорено је да се одмах крене у реализацију свих захтјева, од рјешавања лакших према тежим питањима.

Предстаници студената упознали су в.д. ректора и ректорски тим са свим информацијама које имају у случају ''Балабан''. Исказана је инстиуционална подршка у заштити студената.

Како је саопштено из Ректората, састанак је одржан након сједнице Сената и избора вршиоца дужности ректора Универзитета у Бањалуци. Састанку са студентима присуствовали су проф. др Лука Кецман, продекан за кадрове и материјалне ресурсе и Биљана Антуновић, продекан за међународну сарадњу.

С. Личина/РТРС