latinica  ћирилица
10/11/2017 |  21:49 ⇒ 21:55 | Аутор: РТРС

"Насљеђе": Подршка Којићу и Републичком центру за истраживање рата

Удружење дјеце погинулих бораца "Насљеђе" осудило је пријетње упућене директору Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милораду Којићу, који као и установа на чијем је челу представља свијетао примјер борбе за правду и Републику Српску.
Милорад Којић - Фото: РТРС
Милорад КојићФото: РТРС

"Најоштрије осуђујемо пријетње Којићу и дајемо пуну подршку њему, центру којим руководи и свим њиховим активностима. Центар је свијетао примјер борбе за тековине одбрамбено-отаџбинског рата и културно-историјско насљеђе Срба", саопштено је из Удружења.

У саопштењу је наведено да напад на Којића представља напад на све који се боре за истину и правду.

"Годинама се пишу неистине, блате Република Српска и херојска борба нашег народа за слободу. Негирају се наше жртве, правда, наноси се бол. Позивамо све институције, све нивое власти, да дају пуну подршку наведеном центру.
Зато, боримо се. Не оружјем, већ истином. Учимо дјецу истини, и то никада да би мрзили, већ да им се зло не понови", поручили су из Удружења.

Директору Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милораду Којићу упућене су 8. новембра пријетње смрћу, о чему је обавијештено Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

"На крајње вулгаран и примитиван начин, користећи увреде на националној и вјерској основи, лице које је позвало службени број Центра изрекло је низ непримјерених квалификација у вези са активностима којима се Центар бави, стављајући у контекст Којића лично и његову улогу у истраживању догађаја из протеклог рата", саопштено је тада из Републичког центра.

Извор: СРНА