latinica  ћирилица
11/11/2017 |  13:18 | Аутор: РТРС

Чланови удружења "Швицарац" упали у Адико банку у Сарајеву

Корисници кредита у швајцарским францима, чланови удружења "Швицарац" силом су ушли у пословницу Адико банке у сарајевској улици Ферхадија.
Чланови удружења "Швицарац" упали у Адико банку у Сарајеву (Фото: Н1) -
Чланови удружења "Швицарац" упали у Адико банку у Сарајеву (Фото: Н1)

Они су се данас окупили испред пословнице, с намјером да уђу у банку и уплаћују рате кредита у износу од 0,05 КМ, а најавили су да ће у банци ступити у штрајк глађу.

Заштитари су их дочекали на улазу, те им нису дозволили да уђу у банку због, како су рекли, неприкладне одјеће коју носе.

Окупљени су носили бијеле мајице с натписом "Хипо - Адико затвор". Након расправе, заштитари су почели пуштати по једну особу у банку.

Неколико чланова Удружења блокирало је обезбјеђење и насилно ушло у пословницу банке, наносећи материјалну штету. Приликом насилног уласка у пословницу једна од чланица удружења је пала, те је затражила медицинску помоћ, која јој је пружена.

Полицајци тренутно проводе истражне радње, а пословница је због овог насилног акта затворена.

У овој банци изразили су жаљење због дешавања у и испред пословнице.

"Одговорност за ова дешавања сноси прије свега предсједник УКК "Швицарац" Кемал Дураковић који манипулише и злоупотребљава чланове овог Удружења како би остварио своје приватне интересе", стоји у саопштењу банке.

Извор: Н1