latinica  ћирилица
11/11/2017 |  17:39 | Аутор: РТРС

Путин: Русија и Кина имају исте погледе на проблем у Сјеверној Кореји

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да Русија и Кина дијеле сличне погледе на сјевернокорејски проблем, односно сматрају да све стране треба да смање тензије и сједну за преговарачки сто.
Владимир Путин - Фото: РТРС
Владимир ПутинФото: РТРС

Он је то рекао на конференцији за новинаре након самита азијско-пацифичких земаља у Вијетнаму, преноси Тасс.

"Што се тиче спољних послова, како би дипломате рекле, Русија и Кина дијеле веома сличне ставове који могу бити исти када се ради о кључним проблемина. Један од њих је Сјеверна Кореја. Сматрамо да је то проблем и не признајемо нуклеарни статус сјеверне Кореје. У исто време позивамо стране у конфликту да смање тензије и нађу снаге да сједну за преговарачки сто", рекао је Путин.

Према његовим ријечима, не постоји друго рјешење за тај проблем, нагласивши да су Русија и Кина понудиле путоказ за рјешавање проблема, који описује све кораке које треба предузети.

Руски предсједник указао је на охрабрујуће сигнале из неких земаља, везане за њихов став према сјевернокорејском проблему.

"Као што сте могли да чујете, постоје охрабрујући сигнали укључујући САД и Јужну Кореју, да свако може да разумије да не постоји алтернатива мирном рјешавању проблема", рекао је Путин.

Извор: Танјуг