latinica  ћирилица
13/11/2017 |  13:04 ⇒ 13:05 | Аутор: РТРС

Агаси: Са Новаком у Аустралији ако не буде ризично

Тренер Новака Ђоковића Андре Агаси није искључив по питању наступа српског тенисера на Аустралијен опену.

Ђоковић је прије неколико недјеља најавио да би у Мелбурну требало да се врати након вишемјесечне паузе због повреде, али то још није дефинитивно.

"Бићу с њим у Аустралији ако буде спреман и наступ не буде ризичан. Срећом, његова повреда лакта може потпуно да се залијечи, све док дозволи себи довољно времена за опоравак и терапије. То је тежак пут па свакодневно разговарамо. То су важне одлуке које заједно доносимо", рекао је Агаси.

Ђоковић је послије Вимблдона одлучио да направи паузу до сљедеће сезоне због повреде лакта која га је мучила више од годину дана.

"Вјерујем да може да се врати у најбољу форму и без мене, али је мој циљ да то оствари на једноставнији начин, ефикаснији. Живот има другу димензију када породица расте. Одржање равнотеже постаје много важније. Имамо снажан однос, помажем му у многим одлукама, радим с њим, разговарамо, проводимо заједно доста времена. Трудим се да му помогнем кад он осјети да могу то да урадим", додао је Американац.

Агаси се прошлог љета неочекивано нашао у улози тренера након што је дуго био ван тениса.

"Све видим из друге перспективе, укључујући и сам тенис. Видим кроз шта играчи пролазе свког дана. Када сам ја играо, нисам осјећао притисак, само стрес, огроман стрес. Трудиш се да све функционише савршено како би могао да будеш концентрисан, а због толиког фокуса не осјећаш притисак. Крећеш се, пратиш лоптицу, радиш свој посао. Нема притиска. Сада је обрнуто, када савјетујеш некога ко вјерује у тебе и чији живот на неки начин усмјераваш да би био бољи", каже Агаси.

Када је почео сарадњу са Ђоковићем главно питање је какав ће имати однос према шпанском "гуруу" Пепеу Имасу.

"Нисам имао ништа с њим, он је у директном контакту са Новаком", закључио је Агаси.

Извор: Б92