X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хотел Вавилон
13/11/2017 |  14:58 | Аутор: РТРС

Радончић не иде на састанак ПИК-а због Изетбеговића

Предсједник СББ-а Фахрудин Радончић неће присуствовати састанку Управног одбора Савјета за спровођење мира /ПИК/ са лидерима владајуће коалиције на нивоу БиХ, заказаном за 8. децембар, јер је лидер СДА Бакир Изетбеговић, још у децембру прошле године, а након тога и у марту ове године, тражио од СББ-а да напусти владајућу коалицију, саопштено је из СББ-а.
Изетбеговић и Радончић         Фото: Klix.ba (архива) -
Изетбеговић и Радончић Фото: Klix.ba (архива)

"СББ је редовно информисао јавност и Изетбеговића да СДА треба хитно да састави нову парламентарну већину и да уопште није проблем да СББ напусти једну министарску позицију у Савјету министара, четири министарске позиције у Влади Федерације, те преостале позиције у три кантона, а у осталих седам кантона СББ није у власти", саопштено је из СББ-а.

Из ове странке су поручили да су све наведене позиције на располагању коалицији СДА-ХДЗ, односно Савезу за промјене.

СББ је поново позвао Изетбеговића да "напокон направи нову парламентарну већину".

Како су навели, СББ сматра да нема потребе да његов предсједник присуствује састанцима непостојеће владајуће коалиције на нивоу БиХ, те да за све већ настале посљедице политички одговорним сматра искључиво Изетбеговића.

Високи представник у БиХ Валентин Инцко упутио је позив Радончићу, у којем је наведено да Управни одбор Савјета за спровођење мира предлаже да се састане са лидерима политичких странака које су тренутно у извршној власти и чине парламентарну већину на нивоу БиХ.

Извор: СРНА