latinica  ћирилица
13/11/2017 |  17:22 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Иванић: Изетбеговић показује лицемјерство сарајевске политике

Изјава Бакира Изетбеговића да ће БиХ признати независност Косова говори о "лицемјерству сарајевске политике", рекао је члан Предсједништва БиХ Младен Иванић.
Младен Иванић - Фото: www.predsjednistvobih.ba
Младен ИванићФото: www.predsjednistvobih.ba

Иванић каже да је то свјесно стварање негативног амбијента, да није случајно што се она појавила мање од мјесец дана прије доласка делегације БиХ у Београд и да је то свјесно иритирање и свјесно прављење негативног амбијента на најосјетљивијем питању за Србију.

На питање какву поруку шаље Изетбеговић кад не поштује територијални интегритет Србије, која је гарант Дејтонског споразума, Иванић каже да је то вјероватно наставак једне политике из Сарајева да са Београдом не треба имати добре односе или да треба глумити неку жртву.

Иванић сматра да Изетбеговић неће успјети у својој проивокацији као што није успио ни са ревизијом тужбе, ни са 9. јануаром.

"То су све потези на које сам ја имао јасне одговоре и показао да он апсолутно нема инструмената и овдје неће успјети. То потпуно гарантујем", рекао је Иванић.

Према његовим ријечима, БиХ неће признати независност Косова, а у случају да га прегласају, јер као члан Предсједништва БиХ има инструменте којима ту одлуку може да оспори.

"Ја имам инструменте којима то могу и имам намјеру зауставити, тако да БиХ неће признати независност самопроглашеног Косова. Изетбеговић можда жели, али то се неће десити, јер прво таква одлука неће бити на Председништву, а ако би била ја могу покренути механизам који се зове "витални национални интерес", објаснио је Иванић.

"То је његова пуста жеља и рекао бих лоша намјера према Србији", закључио је Иванић.

Извор: Независне новине