latinica  ћирилица
13/11/2017 |  19:11 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Требиње туризмом руши рекорде (ВИДЕО)

Требиње постало незаобилазна дестинација на туристичким мапама.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

У првих девет мјесеци године, тамо је боравило 28 одсто туриста више него у цијелој претходној.

Невенка Тодоровић из Београда Требиње је посјетила давних седамдесетих година прошлог вијека. Након више деценија вратила се у овај град прошле године. Задивљена, каже, оним што је видјела, дошла је поново.

- Заиста необичан град. Јако пуно сам путовала, много видјела и може да се мјери са свјетским центрима туризма. Могу да вам кажем да су многи у Београду били љубоморни кад сам рекла да идем за Требиње, прича Невенка.

И љубазна Београђанка, као и бројни други гости у Требињу воле да посјете Херцеговачку Грачаницу, манастире, Трг са платанима, Стари град, винарије. Наравно, кад се све то обиђе, незаобилазна је посјета требињским ресторанима у којима се пробају традиционална јела.

- То су туристи који се задржавају дан-два, не дуже. Требиње и у том правцу расте као туристичка дестинација, у том погледу побољшава садржаје и туристичку понуду. Добили смо Аква парк и зимски велнес центар. Туристи могу дуже да се задрже, имају шта да обилазе и да уживају, каже Југослав Деретић, угоститељ.

И ове године туристи стижу из Турске, Јужне Кореје, Русије, Грчке, и наравно из земаља региона. Новина је већи број туриста из Француске, Енглеске и Пољске.Велиики број туриста се након прве посјете врати у овај град. Оно што посебно радује јесте да долазе туристи свих генерација. У првих девет мјесеци Требиње је посјетило више од 56.000 туриста, што је за 28 одсто више него у 2016. години.

- Туристички инфо центар остварио значајан број посјета. Туристи из 62 земље посјетили туристички центар, што је преко 20 посто већа посјећеност него претходних година у истом периоду, поручије Марко Радић, директор Туристичке организације Требиње.

Занимало нас је и који су гости најзахтјевнији.

Задовољни сви - и туристи и туристички радници. Требињe је постало нови туристички центар, а Требињци добили прилику да потврде да су добри људи и домаћини. Да успијевају у томе потврђује и број туриста.