latinica  ћирилица
13/11/2017 |  19:34 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Хаг забранио посјете љекара генералу Младићу

Главни љекар у притворској јединици Хашког трибунала Пол Фалке забранио је посјете љекара генералу Ратку Младићу до изрицања пресуде, рекао је Срни генералов син Дарко Младић.
Ратко Младић (Фото: thecoolimages.net) -
Ратко Младић (Фото: thecoolimages.net)


"Секретар Трибунала нас је усмено обавестио да је главни лекар у притворској јединици Пол Фалке забранио посете лекара Младићу, јер би оне могле угрозити и оштетити његово здравље", рекао је Дарко Младић.

Он је навео да је одбрана у међувремену добила поднесак тог љекара, односно његов јавни дио, јер, како је истакао, постоји и тајни дио поднеска, који Трибунал није дао ни одбрани ни генералу Младићу.

"Постоји тајни дио његовог мишљења, који се држи у тајности и од одбране и од генерала Младића, што не би смјело по правилу 31", рекао је Дарко Младић.

Он је поручио да ће се одбрана жалити на ову одлуку Трибуналу и навео да се разматра да ли ће жалбу упутити и некој организацији за заштиту људских права.

"Ми смо тек сад добили документа и анализирамо их, а сутра ћемо, ако не и вечерас писати жалбу. О томе ће одлучити адвокати", рекао је Дарко Младић.

Адвокати генерала Младића су прошле седмице тражили од Трибунала да покрене поступак против Фалкеа за непоштовање суда, тврдећи да опструише посјету српских љекара Младићу у притворској јединици.

Младићева породица и одбрана истичу да је он претрпио више можданих удара, али да то хашки љекари крију и да му је здравље озбиљно угрожено.

Пресуда у поступку који Хашки трибунал води против генерала Ратка Младића требало би да буде изречена 22. новембра.

Извор: Срна