latinica  ћирилица
14/11/2017 |  08:32 ⇒ 09:02 | Аутор: РТРС

Ствараоци Републике Српске забринути за здравље генерала Младића

Ствараоци Републике Српске са забринутошћу прате информације о здравственом стању генерала Ратка Младића.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

- Надали смо се да ће они, који одлучују о захтјеву његове фамилије и свих грађана који имају поштовање према генералу, изрицање пресуде одгодити и омогућити му лијечење у некој здравственој установи, истакнуто је у саопштењу ове Асоцијације.

Додају да су сви апели за Младићево пуштање на привремену слободу грубо игнорисали.

- У јавност је послата слика да је пресуда давно већ донесена и да је само проблем да то буде објављено што прије. Не знамо каква ће пресуда бити, али знамо и зна цијели српски народ каква би пресуда требала бити. Свима је јасно да нема ни један доказ на основу кога би генерал Младић требао бити проглашен кривим. Пресуда би требала бити ослобађајућа, јер, не може бити гријех што је генерал Младић из комфорне улоге официра ЈНА, који је, као и многе друге његове колеге могао за вријеме бих. рата остати у Србији, дошао да брани свој народ. И што га је бранио часно и предано, истиче се у саопштењеу.

Наглашаваји у да би судије требало да имају храбрости да ослобађајућу пресуду изрекну и да хоће да вјерују да ће се то и десити, као и да свака друга пресуда не би била у прилог ни правди, ни истинин ни помирењу међу народима у БиХ.

- Независно од неправде с којом је, кад је у питању здравље, био суочен генерал Младић, вјерујемо у правду кад је судски процес у питању и зато с оптимизмом очекујемо да генерал Младић ускоро буде на слободи, закључује се у саопштењу Асоцијације Ствараоци Републике Српске.

Суд у Хагу ће 22. новембра изрећи пресуду некадашњем команданту Главног штаба Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу.