latinica  ћирилица
14/11/2017 |  10:53 ⇒ 10:54 | Аутор: РТРС

Слуцки: Двоструки стандарди у изјави Мејове

Посланик у руском парламенту Леонид Слуцки осудио је изјаву премијера Британије Терезе Меј, која је оптужила Русију за поткопавање глобалног поретка.
Леонид Слуцки (фото: Wikipedia / A.Savin) -
Леонид Слуцки (фото: Wikipedia / A.Savin)

"Изражавам незадовољство и неслагање са изјавом да Русија покушава намјерно да поткопа 'међународни поредак'. Ово је примјер двоструких стандарда", рекао је новинарима Слуцки, који предводи Одбор за спољна питања руске Думе.

Он је истакао да су кораци Русије на глобалној арени увијек одмјерени и потпуно у складу са међународним прописима, пренио је ТАСС.

"Не бих то могао да кажем за неке наше 'стратешке пријатеље' који, кријући се иза резолуција Савјета безбједности УН, предузимају кораке који апсолутно представљају кршење тих резолуција, искључиво ради остваривања својих геополитичких интереса", рекао је он.

Он је додао да Русија, као и Британија, не жели повратак хладног рата.

"Спремни смо на развој узајамног дијалога и партнерских односа, ипак, тај процес треба да буде узајаман и да се заснива на једнакости и реципроцитету", рекао је Слуцки.

Мејова је јуче рекла да потези Русије "пријете међународном поретку од кога сви зависимо".

"Британија не жели повратак у хладни рат нити стање сталног сукоба", рекла је Мејова, додајући да ће британски министар спољних послова Борис Џонсон наредних мјесеци посјетити Москву.

Извор: СРНА