X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хотел Вавилон
14/11/2017 |  15:14 ⇒ 15:15 | Аутор: РТРС

Радојичић: Од јануара једношалтерски систем издавања грађевинских дозвола

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да би 1. јануара у Управи града требало да почне једношалтерски систем издавања грађевинских дозвола, те да је градска администрација активна у припреми појединости у вези са тим.
Игор Радојичић - Фото: facebook.com
Игор РадојичићФото: facebook.com

"Почетком седмице имали смо састанак са институцијама и предузећима на којем је било ријечи о оперативним питањима, те је у току и прилагођавање наше унутрашње организације, јер ће бити посебна пријемна канцеларија", рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Он је напоменуо да тренутно постоји једино полемика о томе у ком року институције могу одговорити на захтјев за издавање грађевинске дозволе.

"Неки су навели да могу одговорити у року од 24 часа, док су други различитим разлозима образложили да је тај рок знатно дужи", навео је Радојичић.

Он је додао да би град на захтјев грађанина, физичког или правног лица, у њихово име доставио папирологију надлежним институцијама.

Радојичић је додао да би друга фаза овог пројекта, која се очекује крајем сљедеће године, била увођење електронских дозвола.

Извор: СРНА