latinica  ћирилица
14/11/2017 |  15:52 | Аутор: РТРС

Шаренац признао кривицу

Драган Шаренац, оптужен за припадништво организованој групи људи за међународно кријумчарење марихуане, споразумно је признао кривицу за учествовање у кривичним дјелима организовани криминал и промет дроге.
Суд БиХ (архива) -
Суд БиХ (архива)

Шаренац је потписао споразум којим у потпуности признаје извршење кривичних дјела за која га терети оптужница, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Тужилац је сагласан да на основу споразума Суд БиХ оптуженом изрекне казну затвора у трајању од двије године, као и да му се одузму предмети употријебљени за почињење кривичног дјела, међу којима су мобилни телефони и паковање привремено одузете дроге у претресу од приближно један килограм.

Потписивањем споразума о признању кривице он се обавезао и да ће свједочити о свим чињеницама које су му познате у овом кривичном предмету и о свим извршиоцима, саизвршиоцима и саучесницима у извршењу кривичних дјела из оптужнице који су му познати, као и о кривичним дјелима у којима су учествовали.

Потписивањем споразума Шаренац се одриче права на жалбу на пресуду коју му, на основу споразума, изрекне Суд БиХ. Споразум је прослијеђен Суду БиХ.

Извор: Срна