latinica  ћирилица
14/11/2017 |  18:32 | Аутор: РТРС

Хрватска задржала селектора који ју је одвео на Мундијал

Дошао је на кормило репрезентације да угаси пожар и послије само три меча је размрдао фудбалере. Златко Далић је успио да одведе Хрватску на Мундијал, а тамошњи Савез га је наградио новим уговором.

"Ватрени" су се на планетарну смотру пласирали кроз бараж, у ком су елиминисали Грчку (4:1, 0:0). Претходно, Далић је водио национални тим на одлучујућем мечу у групи И против Украјине. И на том мечу је славио, па је јасно да је успио да тргне фудбалере, који су код претходног селектора Анта Чачића изгледали беживотно.

Због свега тога, предсједник Фудбалског савеза Хрватске Давор Шукер му је понудио нови уговор и прилику да Хрватску води и на Свјетском првенству.

- Златко Далић је апсолутно оправдао наше повјерење на утакмицама против Украјине и Грчке и тако потврдио исправан избор након пораза од Финске. Као што смо се брзо договорили када смо се први пут чули, тако смо и сада врло лако постигли договор, што свједочи да имамо заједнички интерес, а то је успјех хрватске репрезентације. Селектору честитам на ономе што је одрадио у кратком року, показао је да заслужује клупу хрватске репрезентације. Златку и репрезентацији осигураћемо максималне услове уочи пута у Русију, како бисмо тамо остварили што бољи резултат - рекао је Шукер.

Извор: Блиц