X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
1411
15/11/2017 |  08:05 | Извор: РТРС

Клизави коловози

У већем дијелу Републике Српске саобраћај се јутрос одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима, на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја мјестимично има угаженог снијега, а ниска температура погодује формирању поледице, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске, из којег подсјећају возаче да је од данас законски обавезно посједовање зимске опреме.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

У котлинама и дуж ријечних токова, као и преко планинских превоја, видљивост је смањена због магле, а на дионицама у усјецима и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.

На дионици магистралног пута Љубогошта-Пале, у тунелу "Каловита брда", саобраћај је потпуно обустављен због санационих радова и одвија се обилазницом у непосредној близини тунела.

Саобраћај је потпуно обустављен и на дионици магистралног пута Бијељина - Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Брчко-Бијељина, од Фабрике "Пирометал" до шљункаре-у близини скретања за мјесто Марићи, насеље Гредице, од 8.00 до 16.00 часова биће извођени деминерски радови, па ће саобраћај бити обустављан 30, а пропуштан 10 минута.

Због деминерских радова на магистралном путу Брод-Оџак, у мјесту Клакари Горњи, актуелне су обуставе саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова, и то 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања.

Због деминирања терена на деминерском радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13, на магистралном путу Брод-Оџак, радним данима од 8.00 до 18.00 часова, саобраћај ће бити обустављан 30 минута, а пропуштан 10 минута.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Површнице-Лопаре завршена је санација клизишта, али с обзиром на оштећења која нису обухваћена радовима остаје на снази забрана за теретна возила, која су преусмјерена на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Једном траком, наизмјенично, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и дионици Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, због активираних клизишта.

Због кише која леди у додиру са тлом, неопходан је максималан опрез на путним правцима Сарајево-Коњиц и Семизовац-Олово.

Снијега на коловозу јутрос има на путевима Кључ-Босански Петровац-Дрвар и Гламоч-Млиниште. Због ниске температуре могућа је поледица, посебно на дионицама у вишим предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима.

На дионици ауто-пута Сарајево запад-Лепеница брзина кретања је ограничена на 80 километара на час.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Извор: СРНА