latinica  ћирилица
15/11/2017 |  10:38 ⇒ 11:11 | Аутор: РТРС

И то је могуће: "Првенство највећих лузера"

Јаке и угледне репрезентације које нису успјеле да се пласирају на Свјетско првенство у фудбалу 2018. у Русији разматрају могућност да организују своје такмичење - "првенство највећих лузера".
Италијани без Мундијала - Фото: ТАНЈУГ
Италијани без МундијалаФото: ТАНЈУГ

Како би барем покушале да ублаже тугу и срамоту, те колико-толико покрију финансијске губитке, ове репрезентације играће на јединственом такмичењу.

Амерички фудбалски савез потврдио је тамошњим медијима да је преко своје промотерске куће "Сокер јунајтед маркетинг" већ кренуо у реализацију пројекта.

Постоји могућност да на том такмичењу учествују Италија, Холандија, Чиле и Гана, као и још неке репрезентације које би играле турнир или серију мечева широм САД прије почетка Свјетског првенства.

Италија је неуспјехом у додатним квалификацијама против Шведске остала без учешћа на Свјетском првенству по први пут након 1958. године.

САД се након дебакла у групи нису успјеле пласирати на првенство први пут од 1990. године.

Холандија, која је освојила друго и треће мјесто на два посљедња свјетска првенства, као и Гана, једна од најјачих афричких репрезентација, пропушта то такмичење први пут након 2002. године.

Чиле, двоструки узастопни првак Јужне Америке, остао је, такође, без Свјетског првенства.

Американци на турниру рачунају на све наведене репрезентације, али и на још неке из Средње и Јужне Америке, којима би то била идеална припрема за првенство у Русији.

Извор: СРНА