latinica  ћирилица
15/11/2017 |  15:51 ⇒ 19:31 | Аутор: РТРС

Додик: Добро је што Иванић поштује став Републике Српске о Космету

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је одлука о непризнавању лажне државе Косово давно донесена у Републици Српској и изразио задовољство што члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић тај став прати и поштује.
Милорад Додик - Фото: Screenshot
Милорад ДодикФото: Screenshot

Додик је подсјетио да је највећи притисак за признавање лажне државе Косово на БиХ био управо када је Косово једнострано прогласило независност и да је тим огромним притисцима успјешно одолио тадашњи српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић.

"Добро је кад је Иванић, када већ није нико из Савеза за промјене /СзП/, осудио пријетње ратом које смо чули неки дан, само није добро да се понашамо као да је то рекао случајни пролазник на улици. Бакир Изетбеговић је члан Предсједништва и са те позиције је неки дан окренуо оружје пут Српске", упозорио је Додик.

На питање Срне да прокоментарише одбијање представника СзП-а да напусте заједничке институције БиХ и да дођу на консултације у Бањалуку, Додик је рекао да је прича о томе да се мора остати у институцијама БиХ да не би тамо неко нешто усвојио без Срба данас пала у воду и да су сви грађани Републике Српске могли да виде да их СзП обмањује.

"Посланици Представничког дома парламента БиХ из реда српског народа данас нису дошли на сједницу и шта се десило? Да ли је тамо нешто усвојено без Срба? Није. Владајућа коалиција у Републици Српској није ништа друго ни тражила него да сви заједно одговоримо на агресију из Сарајева и да им поручимо да нема БиХ без Срба", истакао је Додик.

Он је оцијенио да је "Изетбеговић, оваквим понашањем СзП-а, схватио да ће за фотељу у Сарајеву увијек нахватати довољно подобних Срба".

Извор: СРНА