latinica  ћирилица
15/11/2017 |  16:50 | Аутор: РТРС

Случај "Јајинци": Нема основа за покретање кривичног поступка

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је да нема основа за покретање кривичног поступка из његове надлежности у случају оружја које је прошле године пронађено недалеко од породичне куће предсједника Србије Александра Вучића у Јајинцима, код Београда.
Пронађено оружје у Јајинцима (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић) -
Пронађено оружје у Јајинцима (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

"Након свеобухватних провјера које су извршиле надлежне полицијске службе, није нађена законска основа за покретање кривичног поступка за кривично дјело из надлежности тужилаштва", рекла је портпарол овог тужилаштва Татјана Секулић за Танјуг.

Према њеним ријечима, ово је закључак након окончаног предистражног поступка које је Више тужилаштво у Београду водило ради утврђивања чињеница и околности везаних за пронађено оружје у Јајинцима.

Раније данас, министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је новинарима да полиција у овом тренутку нема довољно доказа да би привела било кога у вези са оружјем пронађеним у Јајинцима, али да то не значи да Министарство унутрашњих послова нема одређена сазнања и да не ради на томе.

"Наравно, да је то приоритет, али ако не обезбедимо довољно доказа, бесмислено је да идемо у судски поступак. Инсистираћу да се настави да се ради на том случају као што се радило и до сада", навео је Стефановић.

У Јајинцима су крајем октобра прошле године у шуми недалеко од Вучићеве породичне куће пронађени сандуци са оружјем у којима се налазила зоља, неколико ручних бомби и муниција.

Извор: Срна