latinica  ћирилица
15/11/2017 |  22:32 ⇒ 22:56 | Аутор: РТРС

К.Варош: Петровић предсједник Општинског одбора старјешина ВРС (ФОТО)

Александар Саша Петровић изабран је вечерас на Изборној скупштини за предсједника Општинског одбора Организације старјешина Војске Републике Српске Котор Варош, а за потпредсједника Гојко Ескић.
Котор Варош - Изборна скупштина општинског одбора старјешина В - Фото: СРНА
Котор Варош - Изборна скупштина општинског одбора старјешина ВФото: СРНА

"Република Српска је наша светиња и као што смо је са поносом одбранили у рату данас имамо обавезу да је сачувамо у миру. Наша основна улога ће бити управо јачање свих борачких категорија, те патриотизма и слободарских традиција српског народа и Војске Републике Српске, са тежиштем на очувању лика и части српског старјешине и војника", истакао је Петровић.

У Предсједништво Општинског одбора ове организације изабрани су још Гојко Вученовић, Живко Нарић, Драгољуб Микић, Зоран Крагић и Небојша Гајић.

За предсједника Скупштине Општинског одбора изабран је Рајко Понорац, док је његов замјеник Гојко Вученовић.

Потпредсједник Организације Слободан Жупљанин рекао је да је та организација прва која поручује да не смију бити доведени у питање тековине одбрамбено-отаџбинског рата и његова највећа вриједност - Република Српска.

"Међу кључним циљевима ове организације је подршка институцијама власти Републике Српске и свим другим друштвеним снагама на заштити дејтонске позиције Републике Српске и супротстављању свим облицима њеног угрожавања", нагласио је Жупљанин.

Котор Варош - Изборна скупштина општинског одбора старјешина

Предсједник Организације Милован Милутиновић честитао је Петровићу избор на мјесто предсједника Општинског одбора, те подсјетио да су до сада формирана четири регионална одбора - у Бањалуци, Бијељини, Приједору и Добоју, а да ће до краја године бити формирани и у Источном Сарајеву и Требињу.

"Поштујемо туђе, али не смијемо се стидити да кажемо да волимо Републику Српску, јасно се позиционирајући као патриоте којима је стало до очувања вјековних огњишта", закључио је Милутиновић.

Изборној скупштини Организације старјешина Војске Републике Српске присуствовала су 24 од 30 официра и подофицира са подручја општине Котор Варош, као и бројне старјешине из Бањалуке, Лакташа, Добоја и Теслића.

Александар Саша Петровић, који је вечерас изабран за предсједника Општинског одбора Организације старјешина Војске Републике Српске Котор Варош, за вријеме одбрамбено-отаџбинског рата био је најмлађи мајор Војске Републике Српске, као командант Другог батаљона 22. Пјешадијске бригаде.

Извор: СРНА