latinica  ћирилица
01/12/2017 |  07:58 ⇒ 08:02 | Аутор: РТРС

Клизави коловози, магла и поледица

На већини путева у Републици Српској јутрос се вози по мокрим и клизавим коловозима, а магла мјестимично смањују видљивост на путним правцима у котлинама, уз ријеке и преко превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла на путевима - Фото: илустрација
Магла на путевимаФото: илустрација

Слабија поледица могућа је на дионицама у вишим предјелима, преко превоја, надвожњака, мостова и прилазима тунелима.

У усјецима и поред камених косина учестали су одрони камења и земље на коловоз, а посебан опрез неопходан је на дионицама Бањалука - Црна Ријека, Кнежево - Турбе, Трново - Фоча и Рогатица - Устипрача - Вишеград.

Од данас до 31. децембра биће обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Лончари - Брчко један због изградње моста у Крепшићу, а одвијаће се регионалним путем Брчко - Церик и локалним путевима Л1 и Л20, као и улицама у насељу.

На дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор, због изградње ауто-пута Бањалука - Добој, у зони укршатања са магистралним путем, биће измјена у одвијању саобраћаја, који ће регулисати привремена сигнализација.

Због активирања клизишта на магистралном путу Бањалука - Јајце, локалитет Српских топлица, саобраћај се одвија успорено.

Саобраћај је потпуно обустављен на дионици магистралног пута Бијељина - Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

У тунелу "Каловита брда", на дионици магистралног пута Љубогошта - Пале, саобраћај је, због санационих радова, потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини тунела.

На дионици магистралног пута Брчко - Бијељина, од Фабрике "Пирометал" до шљункаре, насеље Гредице, због деминерских радова од 8.00 до 16.00 часова саобраћај ће бити обустављан 30 минута, а пропуштан 10 минута.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13, на магистралном путу Брод - Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај ће се одвијати тако што ће бити обустављан 30 минута, а 10 минута пропуштан.

Због деминерских радова на магистралном путу Брод - Оџак, у мјесту Клакари Горњи, од 8.00 до 16.00 часова на снази су обуставе, и то 30 минута, а 15 минута пропуштања саобраћаја.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре - Прибој - Бањ Брдо.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, дионицама Укрина - Горња Вијака и Братунац - Дрињача саобраћа се једном траком, наизмјенично, због активираних клизишта.

На регионалном путу Вршани - Рача, данас ће, због испитивања новоизграђеног моста, од 9.00 до 11.00 часова бити привремено обустављен саобраћај.

На већини путева у Федерацији БиХ јутрос се саобраћа по мокром и клизавом коловозу, а видљивост је због магле смањена на путним правцима Средње - Олово, Сарајево - Коњиц, Ливно - Купрес и Гламоч - Ливно.

Опрез због одрона неопходан је на путном правцу Јабланица - Мостар.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Извор: СРНА