latinica  ћирилица
01/12/2017 |  09:12 | Аутор: РТРС

Пројект спајања дјеце Космета и Српске

Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији упутио је допис већини градова и општина у Српској да најкасније до 1. фебруара потврде учешће у седмом пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", изјавио је предсједник овог одбора Милорад Арлов.
Дјеца са Косова у Модричи - Фото: РТРС
Дјеца са Косова у МодричиФото: РТРС

Арлов каже да је на овај начин данас званично почела реализација пројекта Одбора у оквиру којег је планирано да од 16. до 23. јуна идуће године код породица вршњака у цијелој Српској буде угошћен до сада највећи број дјеце са Косова узраста од 10 до 15 година, у пратњи око 70 професора и наставника.

"Наредне године планирамо угостити најмање 700 дјеце из социјално угрожених породица са цијелог Космета. И овај пројекат организујемо посредством руководстава локалних заједница, основних школа у Српској и српских институција и школа на Косову и Метохији", навео је Арлов.

Он је додао да ће централни дочек 16. јуна бити у Вишеграду, у Андрићграду, што је и званично потврдио начелник Вишеграда Младен Ђуревић.

"Званичну подршку добили смо од Министарства просвјете и културе Републике Српске и Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију", истакао је Арлов.

Извор: СРНА