latinica  ћирилица
01/12/2017 |  12:25 | Аутор: РТРС

Ђоковић потврдио ангажовање Штепанека

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је ангажовао Радека Штепанека у свој стручни штаб на приједлог Андреа Агасија.
Радек Штепанек - Фото: Getty Images
Радек ШтепанекФото: Getty Images

Ђоковић је поручио и да са нестрпљењем чека повратак на терен са новим тимом.

"Радек је један од мојих најбољих пријатеља на АТП туру и увијек ме је импресионирао његов ниво одлучности, страсти и љубави према овом спорту. Чињеница да је тек недавно завршио тениску каријеру, у 38. години, говори довољно о томе колико је био посвећен и колико воли тенис. Ријеч је о тенисеру са великим искуством и знањем, а годинама је играо на високом нивоу. Узбуђен сам што смо ујединили снаге и једва чекам да се опет такмичим, са новим тимом који ће ме подржавати", рекао је Новак.

Штепанек и Агаси ће путовати и тренирати са Новаком у зависности од плана који буду направили за 2018. и календара такмичења које Ђоковић тек треба да потврди.

"Андре је предложио да контактирам Радека и сугерисао да нам се придружи, што је још један од разлога због којих сам сигуран да ће њих двојица одлично да сарађују. Нова сезона само што није почела, а чека ме дугачак пут ка повратку на оно гдје сам стао. Свјесни смо да је потребно да идем корак по корак и да нигдје не журим. Осјећам се боље и једва чекам опет да заиграм", истакао је Ђоковић.

Штепанек је поручио да једва чека да крене са радом и да дебитује као нови члан Новаковог тима.

"Част ми је што сам постао нови члан Новаковог тима. То је нови изазов за мене, коме се радујем. Вјерујем да ћемо као тим помоћи Ђоковићу да оствари своје циљеве. Дуго година смо пријатељи и вјерујем да тај наш однос може да се преслика и на терен у позитивном смислу и да ћемо остварити резултате на које ћемо обојица бити поносни", рекао је Штепанек.

Извор: Б92