latinica  ћирилица
01/12/2017 |  15:52 ⇒ 16:13 | Аутор: РТРС

Припрема објекта у Лазареву за дневни центар за дјецу у ризику

У Бањалуци је данас потписан меморандум о сарадњи на реновирању објекта у насељу Лазарево у коме ће бити дневни центар за дјецу у ризику.
Игор Радојичић и Андреа Жеравчић - састанак - Фото: СРНА
Игор Радојичић и Андреа Жеравчић - састанакФото: СРНА

Документ су потписали градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, директор организације "Сачувајмо дјецу" Андреа Жеравчић, вршилац дужности директора Центра за социјални рад Далила Бојић Ролд и представници удружења "Нова генерација", саопштено је из бањалучке Градске управе.

Радојичић је напоменуо да у Лазареву постоје два објекта која су изграђена кроз одређене међународне програме, "а сада се приводе својој намјени".

"Недавно смо потписали споразум са Католичким сервисом за помоћ о реновирању једног објеката за потребе дневног центра за адолесценте са одређеним социјалним потешкоћама и данас кроз овај меморандум улазимо у даље реновирање другог објекта у коме се треба налазити дневни центар за дјецу са одређеним социјалним проблемима", рекао је Радојичић.

Радојичић је изразио задовољство што ће оба објекта у Лазареву коначно имати конкретну намјену и бити на располагању овим категоријама грађана.

Партнер и имплементатор пројекта су организације "Сачувајмо дјецу" и удружење "Нова генерација" у сарадњи са Центром за социјални рад.

Директор организације "Сачувајмо дјецу" Андреа Жеравчић рекла је да од 2011. године подржавају удружење "Нова генерација" на успостављању сервиса који има за циљ да помогне дјеци која су у ризику и пружи им сигурно мјесто гдје уз помоћ професионалног особља могу да добију адекватну подршку, да би могли да заврше образовање и укључе се у друге токове живота.

Вршилац дужности директора бањалучког Центра за социјални рад Далила Бојић Ролд рекла је да постоји велика потреба за овом услугом јер се повећао број корисника, додајући да ће са потписивањем овог меморандума услуга бити унапријеђена.

Психолог у Дневном центру Саша Рисојевић изразио је задовољство потписивањем данашњег меморандума и додао да се на тај начин може градити квалитетнија услуга.

Извор: СРНА