latinica  ћирилица
02/12/2017 |  11:36 | Аутор: РТРС

Буџет Бањалуке за наредну годину већи за два милиона КМ

Градски буџет Бањалуке за наредну годину вјероватно ће бити већи за око два милиона КМ, изјавила је начелник Одјељења за финансије у Градској управи Бањалука Божана Шљивар.
Градска управа Бањалука - Фото: РТРС
Градска управа БањалукаФото: РТРС

Шљиварева је након завршене јавне расправе о нацрту градског буџета навела да су грађани највише интереса показали за комуналне проблеме.

- Иако је Град у протеклом периоду доста улагао у комуналну инфраструктуру, то и даље остаје горући проблем за који ће се морати издвојити значајан дио средстава из буџета, не само за одржавање постојећег стања, већ и за нове капиталне инвестиције - рекла је Шљиварева.

Она је навела да ће из градског буџета за наредну годину бити издвојено око 20 милиона КМ за капиталне инвестиције, од чега 18 милиона за комуналну инфраструктуру, милион КМ за уређење пословних зона, а биће улагања и у уређење спомен-обиљежја и друге мање пројекте.

Око два милиона КМ биће издвојено за субвенције за привреду и пољопривреду, саопштено је из Градске управе Бањалука.

Шљиварева је рекла да ће бити обезбијеђена и средства за кандидатуру Бањалуке за Европску пријестоницу културе, спорт и слично.

Скупштина града Бањалука је на сједници одржаној 23. новембра прихватила нацрт градског буџета у износу од 129.370.000 КМ, а јавна расправа је трајала од 24. новембра до 1. децембра.

Извор: СРНА