latinica  ћирилица
02/12/2017 |  12:26 ⇒ 13:46 | Аутор: РТРС

Јахорина- Машине за прављење ски-стаза на стазама Пољице и Огорјелица

Директор за технику и ски-стазе у Олимпијском центру "Јахорина" Бојан Туповић изјавио је Срни да на Јахорини пада снијег чија је висина око 15 центиметара, те да су специјализоване машине за прављење ски-стаза ангажоване на стазама Пољице и Огорјелица.
Јахорина - Фото: СРНА
ЈахоринаФото: СРНА

Туповић је рекао да за прво "гажење" има довољно снијега, али да његова висина треба да износи минимално од 30 до 40 центиметара да би стазе биле пуштене у функцију.

- Надамо се да ће у наредна два дана пасти додатних 15 центиматара да би могли да ставимо у функцију бар ски-лифт Пољице - појаснио је Туповић.

Он је навео да је план да се обезбиједи скијање на стазама Огорјелица и Прача тако да за отварање скијашке сезоне буде по један шестосјед и ски-лифт за љубитеље ски-спортова, али да све то зависи од падавина.

- Ми смо спремни, стазе су технички обезбијеђене у складу са безбједносним стандардима - напоменуо је Туповић.

Према његовим ријечима, Олимпијски центар "Јахорина" ће, се обзиром на то да се очекује пад температуре ваздуха испод четири степена Целзијуса, покренути систем вјештачког осњежавања и почети да прави вјештачки снијег на стази Прача /Скочине/, која би ускоро требало да буде у функцији, могуће и прије отварања ски-сезоне.

Туповић је подсјетио да Јахорина располаже са више од 20 километара новоуређених алпских стаза са сигнализацијом и дјелимично оспособљеним системом за вјештачко осњежавање који гарантује скијање током 130 дана, те је напоменуо да су спремни нови паркинг простори и прилази скијалишту.

Туповић је истакао да Олимпијски центар "Јахорина" обећава незаборавни забавни програм, који је планиран за свечано отварање нове скијашке сезоне 14. децембра.

Првог дана отварања 14. децембра испред хотела "Бистрица" за посјетиоце ће бити организован бесплатан концерт Џенана Лончаревића.

Другог дана ће у пријеподневним часовима бити одржане ЕЈОФ челенџ трке, а за вече су планиране забаве на неколико локација на Јахорини, као што су у хотелу "Лавина", те ди-џеј забава у кафеу "Пеги".

Трећег дана отварања све госте очекује "Тотал ТВ парти" на платоу Пољице, а специјано изненађење биће наступ Мирослава Илића испред хотела "Бистрица", те отварање "Ајс клуба" уз наступ Аца Живановића.

- Све посјетиоце Јахорине у новогодишњој ноћи забављаће један од најбољих музичара са ових простора Жељко Јоксимовић бесплатним концертом испред хотела "Бистрица", док на прољеће сви са усхићењем очекујемо први Егзит фестивал на снијегу предвиђен за март 2018. године - напоменуо је Туповић.

Извор: СРНА