latinica  ћирилица
02/12/2017 |  14:09 ⇒ 14:12 | Аутор: РТРС

Говедарица: Економска политика кључ успјеха

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица рекао је на самиту политичких партија у Пекингу да кључ успјеха једне земље зависи од политика које првенствено дефинишу економску политику, те да сигурна будућност може бити само у рукама одговорних политика.
Вукота Говедарица у Пекингу - Фото: СРНА
Вукота Говедарица у ПекингуФото: СРНА

- Кључ успјешности једне земље зависи од оних политика које, прије свега, дефинишу економску политику, која на здравим основама развија своје друштво. То је видљиво у оним системима гдје постоји одговорност према сопственом народу од стране оних који су изабрани да воде своје друштво кроз садашњост на путу за будућност - рекао је Говедарица.

Самит политичких партија под називом "Комунистичка партија Кине у дијалогу на високом нивоу са политичким партијама свијета" окупља више од 200 политичких партија и организација из 120 земаља свијета. Данашњу панел дискусију "Комунистичка партија Кине и свијет у новој ери" отворио је министар Међународног одсјека Комунистичке партије Кине Сонг Тао.

Говедарица је на маргинама конференције разговарао са директором Међународног одсјека Комунистичке партије Кине за Балкан Ђао Лихуа о могућностима даље сарадње двије политичке партије.

Разговарано је и о програмима инвестиција које Кина има на Балкану, као и о могућностима нових инвестиција у Републику Српску, саопштено је СДС-а.

Говедарица борави на тродневном самиту политичких партија који је почео 30. новембра у Пекингу у организацији Комунистичке партије Кине. Самит се завршава сутра.

Извор: СРНА