latinica  ћирилица
02/12/2017 |  15:14 ⇒ 15:14 | Аутор: РТРС

Звезди само бод против Бачке

Бачка – Црвена звезда 2:2. Фудбалери Бачке одољели су налетима црвено-бијелих, а мало је недостајало да освоје читав плијен, овако подјела бодова у изузетно узбудљивом мечу.
Црвена звезда, архив (Фото: StarSport) -
Црвена звезда, архив (Фото: StarSport)

Са мислима на меч сезоне против Келна, црвено-бијели су гостовали код Бачке и освојили бод. Са овим бодом Звезда је остала на челу табеле, а први пратилац Партизан има шансу да уколико у недјељу забиљежи тријумф против Војводине смањи заостатак.

Бачка је одлично отворила меч. Од самог старта домаћин је кренуо у напад. Ређале су се шансе пред голом црвено-бијелих. С друге стране Пешић није искористио прилику да постигне гол, а исто је, нешто касније, пошло за руком и Гобељићу. Звезда је преузела иницијативу, а онда је услиједила велика грешка голмана Кахирмана и Стојковића и Ђорић прецизним лоб ударцем погађа мрежу гостију у 27. минуту, 1:0 за Бачку.

Звезда је наставила да ствара шансе пред голом Лучића, али прије свих Срнић и Пешић нису успели да постигну гол. Бачка је своју шансу тражила из контранапада и у неколико наврата је озбиљно запријетила. Наизгледнија прилика била је Макарићева у 31. минуту, овог пута Кахирман је био на висини задатка у игри један на један.

До краја полувремена још неколико полушанси за црвено-бијеле, међутим није било промјене резултата.

Звезда је до изједначења дошла у деветом минуту наставка. После корнера који је извео Срнић, Боаћи му враћа лопту, услиједило је центаршут Милић испред голмана Лучића избија лопту до Боаћија који прецизним шутем погађа мрежу домаћина - 1:1.

Црвено-бијели су наставили да нападају и све јаче притискају гол домаћина, који се концентрисао на одбрану свог гола и све рјеђе био на половини Звезде. Покушавала је Бачка прескакањем средине да пронађе неког од нападача, али без успјеха.

У 78. минуту фантастична контра домаћих. Прво је шутирао Мићић, Кахирман брани, нови шут, овог пута Луковића, голман и овај шут успјева да одбрани, али на њу налеће Макарић и спроводи је у мрежу.

До изједначења се чекало седам минута. У казненом простору Бачке оборен је Пешић, сигуран егзикутор био је Боаћи - 2:2.

До краја мече неколико прилика за црвено-бијеле од којих је најближи голу био Милијаш, али је погодио пречку.

Извор: РТС