latinica  ћирилица
03/12/2017 |  14:20 ⇒ 21:07 | Аутор: РТРС

У понедјељак облачно и суво

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити облачно и суво, а слабог провијавања снијега биће на истоку, уз највишу дневну температуру до два степена Целзијусових.

Ујутро и пријеподне биће облачно, а током дана доћи ће до раслојавања облачности уз сунчане интервале и хладно вријеме. Увече се очекује пад температуре и јачање мраза, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од минус шест до један, на југу око два, у планинама минус десет степени Целзијусових.

Највиша дневна температура ваздуха биће од минус три у планинама, у већини предјела од нула до шест, на југу до девет степени Целзијусових.

У уторак, 5. децембра, ујутро ће бити хладно са умјереним, а у планинама и јаким мразем. Током дана у Херцеговини и на југозападу са мало облака, а у осталим крајевима облачније уз могућност слабог провијавања снијега понегдје у централним и источним крајевима.

Највиша дневна температура ваздуха биће од минус један у планинама, у већини предјела од триу до осам, на југу и сјеверу понегдје до 10 степени Целзијусових.

У сриједу, 6. децембра, биће претежно ведро и хладно са мразем, нешто облачније у централним и источним крајевима. Током дана биће претежно сунчано или са сунчаним интервалима и мало топлије.

Највиша дневна температура ваздуха биће од два до десет, на југу до 11 степени Целзијусових.

У четвртак 7. децембра, јутро ће бити претежно ведро и хладно уз мраз. Током дана биће претежно сунчано и још мало топлије. Поподне и увече на западу и југу постепено наоблачење. Највиша дневна температура ваздуха од пет до 11, у вишим пределима од два степена Целзијусових.

Вјетар ће бити сјеверних и сјеворозападних смјерова, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Извор: СРНА