latinica  ћирилица
03/12/2017 |  15:10 ⇒ 04/12/2017 | 08:54 | Аутор: РТРС

Миладин Цвијић - један од истинских хероја данашњице! (ВИДЕО)

Миладин Цвијић један је од истинских хероја данашњице! Бранивши отаџбину у ратном вихору, 1992. године, након тешког рањавања остао је без обjе ноге. Ипак, воља за животом његово срце учинила је јачим од челика!
Миладин Цвијић - Фото: РТРС
Миладин ЦвијићФото: РТРС

Борац тада, али и данас – није се предао. Напротив, савладао је све препреке, а на успјесима би му позавидјели многи.

На корак од смрти, тада 23-годишњи младић, препуштен на милост и немилост судбини, није посустао. У најтежим тренуцима, тешко рањен, знао је да због оних који су га код куће чекали – мора преживјети. И успио је!

"Човјек у том моментиу не зна шта се дешава. Тек касније, кад то све прође, кад сам се пробудио у болници онда је дошло оно, што није бар једна нога, али прихватио сам ја то, лако сам прихватио", навео је Цвијић.

Тада је за Миладина почео нови живот, али и борба, из које свих ових година излази као велики побједник. Покренуо је посао којим је прехранио породицу и школовао дјецу, а данас се, каже, повукао и живи од пензије и инвалиднине. Било је тешко, али воља за животом рушила је све препреке.

"Ја кажем да сам хиперактиван, важно је само превазићи ово. Превазићи то да си остао без дијелова тијела, то да превазиђеш и да идеш нормално", истакао је Цвијић.

Он је човјек који не зна за неуспјех. Активно се бави риболовом, али и спортом. Скоро двије деценије предсједник је и активни члан "Козаре", приједорског одбојкашког клуба за инвалиде .

"Само напријед и напријед. Никад се не предавати и никад не дозволити да те неко назива инвалидом, и тако даље. Нисаминвалид, шта он може радити што ја не могу?! Једино не могу да трчим, али ја ћу колицима с њим", закључио је Цвијић. 

За Миладина, пораз никад није био опција. Жив је, каже, само из једног разлога – јер је вјечити борац, који никад не одустаје!