latinica  ћирилица
03/12/2017 |  15:43 ⇒ 20:50 | Аутор: РТРС

Требиње и данас у проблему са водоснабдијевањем (ВИДЕО)

Требиње и данас у проблему са водоснабдијевањем. Због пуцања цијеви на главном траспортном цјевоводу, већина требињских насеља остала је током поподневних часова без воде. Требињска насеља која се снабдијевају из другог дистрибутивног цјевовода, немају прекид у водоснабдијевању.
Требиње проблеми са водом - Фото: РТРС
Требиње проблеми са водомФото: РТРС

Екипе требињског Водовода од јутра на терену. Цијев која је пукла укопана је два и по метра под земљом. Оно што је отежавало приступ јесте велика количина камена и отпадног грађевинског материјала коју су становници депоновали управо на том локалитету.

"Поред наше машине ангажовали додатну машину. Дошли смо до цијеви и има још откопавања. Када ћемо завршити не можемо то рећи. Радићемо док услови дозвољавају", рекао је руководилац одржавања у ЈП "Водовод" Требиње Јефто Кашиковић.

Требињци, иако више сати без воде, показују разумијевање.

Ово је други квар на истом цјевоводу у протекла два дана. У петак је такође већи дио града био без воде. Радници требињског водовода успјели су да отклоне квар до вечерњих часова. Цјевовод у Требињу датира из 1974. године, па и старост може бити један од узрока хаварија.

"Код свих система имате кварове. Незгодно је што се десило у два дана и за потрошаче али и за наше раднике, јер су временски услови доста тешки. Старост је један од параметара. Кварови ће се дешавати и на новим и старима. али кад су старији онда још више. Ми смо оспособљени да сами поправимо квар, али нам треба мало времена", изјавила је извршни директор ЈП "Водовод" Марина Гаџа.

Отклањање квара зависи и од временских прилика које ових дана нису повољне за раднике требињског Водовода.