latinica  ћирилица
04/12/2017 |  08:28 | Аутор: РТРС

Минесота боља од Клиперса, Вучевић импресиван у побjеди над Никсима

ЛА Клиперси играју већ дуже вријеме повријеђеног Милоша Теодосића, али и још тројице чланова пројектоване прве петорке (међу којима је однедавно и Блејк Грифин).
НБА - Фото: Getty Images
НБАФото: Getty Images

Екипа Дока Риверса не успијева да се прилагоди овим околностима и наставља да ниже пораже. Црногорац Никола Вучевић носио Орландо Меџик до тријумфа над Њујорк Никсима.

Вучевић је меч, у којем је екипа са Флориде постигла 105 поена насупрот 100 поена екипе из Медисон Сквер Гардена, нанизао 34 поена и имао је 12 скокова.

Мајкл Бизли из редова домаћина је имао 21 поен, док је Турчин Енес Кантер имао 16 ухваћених лопти, уз веома пристојних 18 поена.

У изузетно интересантном окршају Минесоте и Лос Анђелес Клиперса, екипа из сјеверније америчке државе је славила резултатом 112:106. На терену поново није било Немање Бјелице, а блистао је Џими Батлер, некадашњи кошаркаш Чикаго Булса, са 33 поена.

У пораженом тиму бољи од осталих био је Остин Риверс са 30 поена, док је Деандре Џордан имао 17 поена и 12 скокова.

Али нико у ноћи између недјеље и понедјељка на паркетима најјаче кошаркашке лиге свијета није играо добро колико Расел Вестбрук, који је са 22 поена и по десет скокова и асистенција стигао до свог седмог "трипл-дабл" учинка у сезони. Узгред, Оклахома Сити Тандер је савладао Сан Антонио Спарсе резултатом 90:87.

Деџонте Мари је био бољи од осталих својих саиграча у три основне статистичке категорије у екипи Грега Поповича, пошто је имао 17 поена, 11 скокова и пет асистенција.

Хјустон Рокетси настављају да лете – опростићете на очигледној игри ријечима – пошто је тим из Тексаса славио у седмом мечу у низу, а убиљежили су у мечу са ЛА Лејкерсима (118:105) 13. тријумф на претходних 14 утакмица.

Џејмс Харден, а ко други, убиљежио је 36 поена, а притом је имао и девет асистенција. Кајл Кузма је, у дресу Лејкерса, имао 22 поена и 12 скокова.

Горан Драгић је поново имао веома добро вече у дресу Мајами Хита (20 поена, највише у екипи), али један расположени играч није довољан да се заустави расположена шутерска дружина Голден Стејт Вориорса.

Овога пута блистао је Стефон Кари са 30 поена, Кевин Дјурант је стао на 24 поена, а Клеј Томпсон поред свог имена има 17 поена.

Извор: РТС