latinica  ћирилица
04/12/2017 |  14:17 ⇒ 05/12/2017 | 12:05 | Аутор: РТРС

Успјех Бањалучког студентског позоришта у Москви

Успјех Бањалучког студентског позоришта, који је освојио "сребрног витеза" на фестивалу "Златни витез" у Москви за представу "Млијеко", веома је значајан за овај град који настоји да се више отвори у овој област да би имао успјешну кандидатуру за пријестоницу културе 2024. године, рекао је предсједник Скупштине Бањалука Зоран Талић.
Представа "Млијеко" Бањалучког студентског позоришта - Фото: РТРС
Представа "Млијеко" Бањалучког студентског позориштаФото: РТРС

Честитајући на овој награди, Талић је додао да је Бањалучко студентско позориште са представом "Млијеко" показало да је превазишло локалне и изашло у међународне културне оквире.

Он је рекао новинарима, након пријема у Управи града, да ће град наставити да подржава рад овог позоришта.

Директор Бањалучког студентског позоришта Бојана Томашевић рекла је да учешће на фестивалу у Москви има велики значај, те представља вјетар у леђа за наредне успјехе.

"Осим `сребрног витеза` за представу `Млијеко`, `златног витеза` за најбоља глумачка остварења освојили су Јелена Трепетова Костић за улогу мајке и Александар Ристановић за улогу Лефтериса", рекла је Томашевићева.

Глумац Александар Ристановић рекао је да му је ово било незаборавно искуство које ће допринијети да његови будући ангажмани буду богатији знањима која је стекао у Москви.

"Представа 'Млијеко' је интимнијег карактера и публика је била увучена у њу, а судећи према реакцијама, позоришни језик је заиста универзалан и допире до сваког, нарочито када говори о људској души", рекао је Ристановић.

Извор: Срна