latinica  ћирилица
05/12/2017 |  13:37 ⇒ 14:53 | Аутор: РТРС

Петорка Борца на излазним вратима

Борис Распудић, Бојан Пузигаћа, Милош Ђорђевић, Иван Делић и Борислав Ерић у наставку сезоне неће носити дрес ФК Борац, а што се тиче именовања новог тренера, Драган Јовић је први пик челника екипе са Градског стадиона.
Фудбалери Брца - Фото: nezavisne novine
Фудбалери БрцаФото: nezavisne novine

Распудићу ове зиме истиче уговор и, како је казао Игор Јанковић, вршилац дужности тренера, став клуба је да се не продужи уговор са фудбалером, који је оставио дубок траг у црвено-плавом дресу и љубимац је навијача.

"Преостала четворка неће бити у комбинацији за прољеће. Нису испунили очекивања и став је клуба да се с њима не продужи сарадња. Неки су на заласку каријере, неки су били повријеђени, а неки једноставно нису за премијерлигашки Борац. Није то никакво резање, већ реалност", рекао је Јанковић.

Јанковић је трећи тренер Борца ове сезоне, а прије њега су тим водили Жељко Врањеш и Зоран Милинковић. Када је сјео на клупу било је јасно да сигурно неће бити тренер на прољеће и да је само пролазно рјешење. Он је уједно и задужен за проналазак новог тренера, па је истакао да је први пик повратак Јовића, под чијом диригентском палицом је Борац, по многима, играо најљепши фудбал.

"С њим је успостављен први контакт и у наредним данима знаћемо на чему смо. Сигурно је да би Јовић био право рјешење јер одлично познаје ситуацију у Борцу, а поготово у Премијер лиги, али прво он а и остали кандидати треба да се изјасне о ономе шта могу да обећају и какав играчки кадар им је потребан", казао је Јанковић, који је истакао да би долазак Јовића сигурно био и по вољи најватренијих навијача.

Борац ће јесењи дио сезоне завршити дуелом против Широког Бријега на Градском стадиону у недјељу. Само побједом Бањалучани могу да остану у трци за шесто мјесто које води у Лигу за првака. Тренутно су осми са три бода мање од Младости из Добоја код Какња, која држи поменуто шесто мјесто.

"Тај меч ће одредити нашу судбину. Ако побиједимо остајемо у игри за пласман у Лигу за првака, а у случају неког другог резултата шансе смо знатно умањили", закључио је Јанковић.

Извор: Независне новине