latinica  ћирилица
05/12/2017 |  16:37 ⇒ 18:22 | Аутор: РТРС

Зворник- Већа улагања у поједине мјесне заједнице (ВИДЕО)

Одборници Скупштине Града Зворника усвојили су Приједлог одлуке о одређивању матичних подручја на територији града, али и Приједлог одлуке о дугорочном плану за измирење обавеза пренесених из претходног периода.
Зворник - Скупштина - Фото: РТРС
Зворник - СкупштинаФото: РТРС

Једногласно, са 28 гласова, усвојен је и Приједлог одлуке о усвајању ребаланса буџета за 2017. годину. Усвајањем одлуке о ребалансу буџета за ову годину, испоштоване су препоруке ресорног министарства. Структура ребаланса у укупном износу се не мијења и остаје 21.842.000 КМ.

- Промјена је на позицијама личних примања у Градској управи и за буџетске кориснике. Значи, негдје око 375 хиљада марака, та позиција је смањена и та средства су пренијета на буџетску резерву - каже Срђан Деспић, начелник Одјељења за финансије Зворник (СНСД).

Одлуку су подржали и одборници опозиционе СДС. Бојан Лукић, одборник СДС, каже да су се са представницима локалне власти договорили око улагања у одређене мјесне заједнице - Економију, Брањево и Улице. Он сматра да су та мјеста била неправедно запостављена у претходном периоду.

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић каже да раде транспарентно, тако да сви одборници и позиције и опозиције виде што се ради.

Данашња сједница скупштине града остаће упамћена као најкраћа до сада, трајала је само 32 минуте, а усвојено је девет тачака дневног реда.