latinica  ћирилица
06/12/2017 |  15:32 ⇒ 15:41 | Аутор: РТРС

Бањалука: Подршка породицама дјеце са потешкоћама у развоју

Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић изјавио је током посјете Центру за подршку породицама дјеце и лица са потешкоћама у развоју "Дајте нам шансу – Звјездице" да Град жели да максимално помогне овој дјеци како не би постали социјални случајеви и да би могла да се нормално развијају.
"Дајте нам шансу - Звјездице" - Фото: СРНА
"Дајте нам шансу - Звјездице"Фото: СРНА

Талић је заједно са одборницима градског парламента посјетио данас овај Центар, гдје су се детаљно упознали са проблемима породица - корисника и разговарали о могућим рјешењима, саопштено је из Скупштине града.

Он је рекао да ово његова друга посјета Центру у посљедња два мјесеца и нагласио да би сви требало да буду свјесни са колико тешким проблемима се сурећу ове породице.

"Сви смо опредијељени да дођемо до неких системских рјешења. Град већ учествује и финансијски, у просторним капацитетима и на друге начине како би се помогло овом Центру", рекао је Талић.

Он је изразио задовољство што су Центар посјетили одборници и власти и опозиције.

"Показали смо јасан став да смо уз ове породице", поручио је Талић.

Директор Центра за подршку породицама дјеце и особа са потешкоћама у развоју "Дајте нам шансу – Звјездице" Жељка Перишић Нинковић представила је одборницима рад Центра, а презентован је и кратки филм о проблемима са којима се сурећу родитељи дјеце са потешкоћама у развоју.

Она је додала да Центар има 115 корисника и да, између осталог, омогућава родитељима, када имају потребу, да ту доведу своје дијете на четири до пет часова.

Са дјецом раде логопед и дефектолог, а жеља и потреба је, како је истакла, набавка возила које ће бити на услузи родитељима, који нису у могућности да доведу дијете у Центар.

Нинковићева је истакла да је одборнике упознала са потребом да се хитно системски рјешавају проблеми на које наилазе ове категорије.

"Одбирници су упознати и о томе како збринути омладину са потешкоћама у развоју, како организовати вртићки боравак за ову дјецу и организовати подршку и психолога и педагога како за мајке тако и за саму дјецу", навела је Нинковићева.

Посјета предсједника Скупштине града Бањалука и одборника градског парламента је организована у оквиру првог циклуса дана отворених врата "Звјездица" у просторијама Центра.

Извор: СРНА