latinica  ћирилица
06/12/2017 |  16:20 ⇒ 16:23 | Аутор: РТРС

Предложен притвор за ухапшене у акцији "Аватар"

Бањалучко Окружно јавно тужилаштво предложило је притвор за шест лица ухапшених у акцији "Аватар" који су осумњичени за неовлаштену производњу и промет дрога, саопштено је из овог тужилаштва.
Ација "Аватар" - Фото: РТРС
Ација "Аватар"Фото: РТРС

Притвор је предложен за Стефана Петровића /25/, Божидара Максимовића /28/, Фираса Хоџића /41/, Санида Ћулума /35/, Александра Станишића /35/ и Дениса Хандана /24/ из Бањалуке.

Извјештајем, који су бањалучком Окружном јавном тужилаштву доставили припадници Полицијске управе Бањалука, обухваћен је и Горан Милановић /25/ из овог града који се налази у притвору по рјешењу Основног суда.

Милановић је, такође, осумњичен за неовлашћену производњу и промет дрога.

Ухапшени у акцији "Аватар" Томислав Атељевић /25/ из Требиња, те Ернад Алагић /30/, Бенеди Ђукановић /40/, Владимир Врањеш /28/ и Бранислав Ћулибрк /25/ из Бањалуке су након испитивања пуштени и у наставку кривичног поступка браниће се са слободе.

Ова лица осумњичена су да су од 1. јуна до 5. децембра набављала и продавала марихуану, спид и кокаин на подручју Бањалука.

Шесторици осумњичених притвор је предложен због бојазни да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, као и да ће боравком на слободи поновити кривично дјело.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Извор: СРНА