latinica  ћирилица
06/12/2017 |  16:54 ⇒ 21:28 | Аутор: РТРС

Добојска власт негира продају пословног простора Вечерњих новости (ВИДЕО)

О спорној продаји пословног простора компаније Вечерње новости у Добоју расправљаће и Скупштина града. Док у градској управи тврде да незаконитости није било, у Вечерњим новостима истрајни- простор је незаконито отет и насилно усељен.
Добој - Фото: РТРС
ДобојФото: РТРС

И глуви и нијеми на наше захтјеве, своју истину о спорној продаји пословног простора компаније Вечерње новости надлежни из градске управе изнијели су јавности преко локалних медија. Тврде да се спорни простор у књигама води као простор под бројем 11, док се документација на коју се компанија Новости позива односи на простор број 6, на основу чега се може закључити да је ријеч о два различита пословна простора. У градској управи или су необавијештени или намјерно изврћу чињенице, поручују из Новости. Кажу да су имена улица и бројеви мијењани, што не може да негира чињеницу да Новости не могу ући у своју отету имовину.

- Иако имамо Закон о продаји простора и ревизорски извјештај по којем се сви простори, стамбене јединице и земљиште, морају укњижити на имовину Града, над нама се врши притисак који је супротан свим тим законима. Не могу никако да закључим због чега бисмо ми били криминалци, који имовину која је у посједу локалне заједнице књижимо на Град, а који при томе нема никаквог интереса да узима туђу земљу или простор - каже градоначелник Обрен Петровић.

Ивана Сандић из Вечерњих новости каже да су информације које су се синоћ и јутрос појавиле у медијима представљају класичну замјену теза и скретање пажње јавности са суштинског проблема, а то је да је неко отео и насилно уселио у простор који је власништво Новости.

Како је град продао туђи простор истражује и полиција. Сазнања ће ускоро доставити Тужилаштву.

- Представницима компаније Новости уступили смо сву потребну документацију за покретање грађанске парнице или другог поступка, а предузимо активности у консултацијама са тужилаштвом - каже Дмитар Врачар, начелник ПУ Добој.

Клупко се почело одмотавати када су Вечерње новости дошле до сазнања да се њихов простор у Ћупријског улици у Добоју реновира и да је добио новог власника, након што га је град Добој незаконито продао. Такве притужбе у градској управи сматрају неоснованим и истичу да је ријеч о политичким притисцима, па лоптицу пребацују на градску скупштину. На скупштину ће и тужба Боснакопа. Тужили су град да им је продао два простора, за која је задруга уступила земљиште за градњу избјегличког насеља у Которском, па су тако остали и без земљишта и без простора.