latinica  ћирилица
07/12/2017 |  10:30 ⇒ 12:49 | Аутор: РТРС

У Добоју отворен Сајам образовања и запошљавања одраслих (ВИДЕО)

На Сајму образовања одраслих и запошљавања у Добоју потребу за радницима исказало је 15 предузећа у којима је око 200 упражњених радних мјеста.
Скупштина града Добоја (Фото: glas-regije.com) -
Скупштина града Добоја (Фото: glas-regije.com)

У Добоју је данас први пут у Скупштинској сали Града Добоја отворен Сајам запошљавања и образовања одраслих, на којем ће се представити локална предузећа из различитих сектора која имају потребу за запошљавањем радника различитих профила.

Незапослена лица која активно траже посао ће током трајања Сајма моћи да се представе потенцијалним послодавцима и попуне пријаве за неки од понуђених послова.

На штандовима на којима ће се представити организатори образовања одраслих са подручја Града Добоја, заинтересовани ће моћи да се информишу о начинима за преквалификацију, доквалификацију и оспособљавање и могућностима неформалног образовања.

За вријеме трајања Сајма биће одржане радионице за незапослена лица и то за писање биографије и симулација разговора за посао.

Сајам је организовао Центар за промоцију европских вриједности Еуроплус у сарадњи са Заводом за запошљавање и градом Добој. На евиденцији Филијале Завода за запошљавање у Добоју посао тренутно тражи око 5.500 незапослених.