latinica  ћирилица
07/12/2017 |  12:18 | Аутор: РТРС

Девет страних држављана откривено у илегалном преласку границе

Припадници Граничне полиције БиХ на подручју Посушја, Зворника и Билеће открили су девет страних држављана у илегалном преласку границе.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Службеници Јединице граничне полиције Горица спријечили су јуче четворицу држављана Алжира у илегалном преласку границе у Посушју, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

У илегалном преласку границе из Србије у БиХ јуче су припадници Јединице граничне полиције Зворник открили три лица с подручја Косова и држављанина Србије.

На подручју Билеће службеници Јединице граничне полиције Требиње открили су држављанина Алжира у илегалном преласку границе из Црне Горе у БиХ.

У саопштењу се наводи да ће сва ова лица бити предата на даље поступање припадницима Службе за послове са странцима.

Припадници Граничне полиције данас су ухапсили лице чији су иницијали Е.Ч. након што је граничним провјерама утврђено да је за њим Полицијска станица Босански Петровац расписала потрагу због кривичног дјела крађа.

Овај држављанин БиХ контролисан је при уласку у БиХ на граничном прелазу Градишка и биће предат надлежном органу.

Приликом уласка у БиХ на прелазу Градина јуче је ухапшено лице чији су иницијали Х.Е, држављанин Њемачке, након што је установљено да га потражује Основни суд у Зворнику због кривичног дјела злоупотреба овлашћења у привреди.

Ухапшено лице предато је службеницима Судске полиције Градишка.

Приликом уласка у БиХ на прелазу Шамац ухапшено је лице чији су иницијали Ф.С. јер га потражује Општински суд у Живиницама због кривичног дјела крађа. Ово лице предато је припадницима Судске полиције Оџак.

Извор: СРНА