latinica  ћирилица
07/12/2017 |  12:46 | Аутор: РТРС

Кустурица: Тврдње о отимању нечије земље су резултат мржње према мени и мојој породици

Редитељ Емир Кустурица изјавио је данас у Вишеграду да тврдња да он некоме отима земљу, и то посебно бошњачку није заснована ни на чему друго, него на пустој мржњи и ономе у чему ти, који такве тврдње износе у јавност, живе већ 30 година, од како су почели да вријеђају њега и његову породицу.
Емир Кустурица - Фото: РТРС
Емир КустурицаФото: РТРС

Након данашњег рочишта у Основном суду у Вишеграду поводом тужбе коју је Кустурица поднио против Ћамила Дураковића и "Аваз-Рото Прес" Сарајево због текстова објављених у "Дневном авазу", Кустурица је рекао новинарима да је Дураковић у јавност изнио нетачне податке о његовом наводном отимању бошњачке земље и "прању новца", те да је ријеч о класичној клевети.

"Ту нема шта да се прича, ријеч је о нетачним подацима. Ја јесам пар пута 'опрао' новац, али онај који ми је остао у фармеркама и који је опрала машина за веш, а ово на шта су они алудирали - то није постојало", истакао је Кустурица.

Он је навео да има толико комисија, инспекција - пореских и разних других, тако да би сигурно утврдили да ли је опрано хиљаду марака, а не његових стотину динара у старом џепу.

Дураковић је раније изјавио да се Резерват биосфере "Дрина", који би требало да веже националне паркове "Тара" у Србији и "Сребреница" у Републици Српској, не може градити без посебне сагласности преко приватних посједа Бошњака и заобићи српска села, а као кривца означио је Кустурицу.

Редитељ је одговорио да га Бошњаци оптужују за успостављање Националног парка "Сребреница", те да се понављају креманске лажи да се због њега неће моћи градити, гајити стока, сјећи шума.

"То је толико реално као и покушај Дураковића да фекалијама које Дрином стигну до Сребренице дода и оне сребреничке, па их врати узводно", узвратио је тада Кустурица бившем начелнику општине Сребреница.

Извор: СРНА